Az Evésterápia szükségességének megállapításához speciális vizsgálatra van szükség.

A vizsgálat során a táplálkozással kapcsolatos problémák, nehézségek és azok hátterének, összefüggéseinek feltérképezése történik. Az evészavarok diagnosztikája összetett folyamat. Első alkalommal, egy szülőkonzultáció keretén belül a terapeuta egészen a fogantatástól a vizsgálat időpontjáig felveszi a gyermek és a szülő étkezési anamnézisét. Díja: 8000 Ft

A második alkalommal a hozott videofelvétel alapján megfigyeli az étkezést, ivást, a teljes etetési helyzetet érzelmi, szenzoros, fiziológiás oldalról, majd ezen diagnosztikai kritériumok alapján állítja fel a speciális terápiás stratégiát. Díja: 15000 Ft.

A terápia során lehetőség nyílik az etetési-étkezési helyzetek megfelelő kialakítására, gyakorlására, különböző speciális technikák elsajátítására, speciális eszközök megismerésére. A terápia intenzitását, gyakoriságát a szülővel közösen kialakított stratégiák, célok, és azok megvalósulásának ideje, a család elvárásai, a gyermek kooperációja együtt határozzák meg. Az evésterápiás fejlesztések során a gyermekek játékos formában ismerkednek meg a különböző állagú ételekkel, az evés örömével. A terápia 6 alkalmat foglal magába, melynek díja 60’000 Ft. A terápia kiscsoportos formában is megvalósítható, melynek díja 40’000 Ft/ 6 alkalom.

További vizsgálatok és terápiák